Našim cílem je vybrat pro Vás vždy ty nejlepší jedince, tak aby Vám rostliny a pobyt na zahradě dělaly jen a jen radost!

Přejeme příjemné chvíle strávené na Vaší zahradě!


Úvod »OVOCNÉ DŘEVINY» Slivoň - pološvestka ´ANNA SPÄTH´ - POLOKMEN


        

Slivoň - pološvestka ´ANNA SPÄTH´ - POLOKMEN

pološvestka

 

Číslo produktu: 120064
Parametr 1: podnož myrobalán
Parametr 2: POLOKMEN, prostokořenný
Parametr 3: pouze osobní odběr
naše cena bez DPH : 808 Kč
naše cena s DPH (12 %):
905 Kč
: 0 Kč

Původ: Německo, vznikla jako semenáč z volného opylení.

Růstové vlastnosti: strom má vzrůstnost středně bujnou, jeho habitus je vzpřímený. List je elipsovitý, tmavě zelený, středně lesklý. Květ je středně velký až velký, doba začátku kvetení středně raná.

Plod: je malý až středně velký, z bočního pohledu tvarem elipsovitý, z čelního pohledu nesouměrný. Slupka má základní barvu po odstranění ojínění tmavě fialovou. Dužnina je žlutavě zelená, měkká až středně tuhá, středně šťavnatá, v chuti sladká, při plném vyzrání až velmi sladká, aromatická, velmi dobrá. Pecka jez bočního i čelního pohledu tvarem elipsovitá. Na jejích bocích může někdy dužnina částečně ulpívat. Zralost: zraje 3 dny po odrůdě Domácí velkoplodá.

Plodnost: je brzká, velká, pravidelná.

Celkové hodnocení: tato pozdní pološvestka vyniká svou vysokou a pravidelnou plodností a dobrou kvalitou plodů. Vzpřímený růst je nutno regulovat kvalitně prováděným udržovacím řezem, který zaměříme právě na otevírání koruny. Není nijak náročná na podmínky prostředí, spolehlivě prosperuje i ve středně teplých oblastech. Vůči šarce je tolerantní. Je samosprašná.

MTgyMDY3