Našim cílem je vybrat pro Vás vždy ty nejlepší jedince, tak aby Vám rostliny a pobyt na zahradě dělaly jen a jen radost!

Přejeme příjemné chvíle strávené na Vaší zahradě!


Úvod »LISTNATÉ KEŘE» Bobkovišeň lékařská ´Genolia´ ®


        

Bobkovišeň lékařská ´Genolia´ ®

Prunus laurocerasus ´Genolia´ ®

 

Číslo produktu: 51071
Parametr 1: výška 80-100 cm
Parametr 2: kont 7,5l
Parametr 3: "nezasíláme" pouze "osobní odběr"
Parametr 4: v prodeji od května 2024
naše cena bez DPH : 308 Kč
naše cena s DPH (12 %):
345 Kč

Bobkovišeň ´GENOLIA´ - dorůstá do výšky 2-4m, šířky 1 m. Sloupovitě rostoucí odrůda, roční přírůstek 25-30cm. Listy jsou pevné, zelené, protáhle obvejčité. Složená květenství, pokud se objeví, jsou vzpřímená, květy jsou bílé a menší. Po opylení nese, lesklé, černé, nejedlé plody. patří mezi málo kvetoucí odrůdy.

Dobře snáší zimní oslunění. Snáší i hlubší zastínění, vyhovuje ji městské prostředí. Vhodná je výsadba do půdy vlhké, mírně kyselé, bohaté na živiny. Pokud začnou listy žloutnout, bývá to nedostatkem živin, nebo chlorózou (přemírou vápna v půdě). V případě omrznutí listů nebo větviček stačí zjara zakrátit, spolehlivě a bujně obráží.

Roste pomaleji, hustě a kompaktně.

Potřebuje vlhkou, mírně kyselou půdu, bohatou na živiny. Pokud začnou listy žloutnout, bývá to nedostatkem živin, nebo mokrou zemí. V zimě, pokud nemrzne a není zmrzlá zem, zalévejte! Neměly by jí vyschnout kořeny před zamrznutím země. 

NmI4N2Nk