Našim cílem je vybrat pro Vás vždy ty nejlepší jedince, tak aby Vám rostliny a pobyt na zahradě dělaly jen a jen radost!

Přejeme příjemné chvíle strávené na Vaší zahradě!


Úvod »OVOCNÉ DŘEVINY» Slivoň ´OPÁL´ - POLOKMEN


        

Slivoň ´OPÁL´ - POLOKMEN

Slíva

 

Číslo produktu: 120013
Parametr 1: POLOKMEN, podnož Myrobalán
Parametr 2: prostokořenný
Parametr 3: pouze osobní odběr
naše cena bez DPH : 549 Kč
naše cena s DPH (12 %):
615 Kč
: 0 Kč

Původ: Švédsko, registrace 2004, kříženec ‚Oullins Reneklode‘ x ‚Early Favourite‘.

Plod: střední, téměř kulatý. Slupka je žlutá, z větší části překrytá fialově červeným líčkem. Dužnina je žlutá, šťavnatá, oddělitelná od pecky. Chuť je sladce navinulá, aromatická, dobrá.

Celková charakteristika: velmi raná, samosprašná slíva. Růst je středně bujný, korunu vytváří širší, středně hustou. Plodnost je velká, se sklonem k střídavé plodnosti. Sklizeň je 40 dnů před odrůdou ‚Domácí velkoplodou‘. Odolnost proti mrazu je velmi vy­soká, proti napadení šarkou švestek je tolerantní. Podnože lze použít všechny uvedené v přehledu, podle podmínek stanoviště. Pěstitelské tvaryjsou ČK i nízké tvary. Požadavky-je středně náročná na polohu, půdy vyžaduje výživné, s dostatkem vláhy.

Hodnocení: má kvalitní plody, vhodné pro přímý konzum. Můžeme ji pěstovat ve všech oblastech vhodných pro slivoně, především u drobných pěstitelů, ale i ve větších výsadbách. Plody mají sklon k otlačení.

Velmi raná slíva, zraje 45 dnů před odrůdou Domácí velkoplodá. Doba začátku kvetení velmi raná až raná. Vzrůstnost střední až silná, koruna středně hustá, postavení jednoletého výhonu polovzpřímené. Plod středně velký až velký, z bočního pohledu elipsovitý, z čelního nesouměrný. Základní barva slupky po odstranění ojínění světle fialová. Dužnina žlutá, měkká, středně až velmi šťavnatá. Pecka z bočního pohledu široce elipsovitá, z čelního elipsovitá, k dužnině částečně přilnavá.

YTJjMDMxYm